gemoloji
Eylül 10, 2010, 11:52:25 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Get your own Chat Box! GENISLET!

Duyurular: Normal Üyelere yazma hakkı engellenmiştir. Reklam amaçlı olmayan herkes hak talep ettiğinde,  kendilerine hak verilecektir. Lütfen  temasa geçiniz...

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Gemoloji bölümü nedir?  (Okunma Sayısı 991 defa)
serdar
Serdar Şimşek
Administrator
Full Member

Serdar Şimşek

WWW E-Posta
« : Temmuz 20, 2008, 12:05:59 ÖS »

Taş ve Metal İşlemeciliği Teknikerliği Programı; Kıymetli ve yarı kıymetli süstaşlarının (mücevher taşları) ve soy metallerin (altın,gümüş,platin) ham ya da işlenmiş halde tanınması ve isimlendirilmesi, arazide ham olarak tespit edilmesi ve çıkartılması, bunların muhtelif yöntemlerle işlenerek mamul hale getirilmesi, özgün ya da bilinen modellere göre takı tasarımı (dizaynı) konularını içeren müfredata dayanan bir yükseköğretim branşıdır.

Buna göre programın amacı; mesleki açıdan geniş görüşle düşünebilen, yaptığının neden ve niçinlerini bilen, eliyle bunları gerçekleştirebilen, yalnızca diplomalı eleman olmayıp, istediğinde makul bir sermaye ile kendi atelyesini kurabilecek veya ilgili bir işyerinde hemen işe başlayabilecek, mesleki bilgisi yeterli ve kabiliyetli kişileri yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır.

Yaklaşık 30 öğrenci I. sınıfta, 30 öğrenci de II. sınıfta olmak üzere toplam 60 öğrenci her öğretim yılında, programda öğrenim görmektedir.

Sanatçı, görme ile bakmayı ayırtedebilendir.
zeplinster
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2009, 10:02:18 ÖÖ »

Merhabalar,
Adım İsmail,
gemoloji ile daha doğrusu yarı kıymetli taşlar ile ilgileniyorum. Bu konuda 3 şahızlara ne gibi olanaklar sağlıyorsunuz? Elimde 4 ton civarında değişik cinste (çubuk agat, kalsedon, volkan bombası, akik vb.) taşlar var. Önümüzdeki aylar içersinde kesim ve parlatma türü işler yapmak istiyorum ve genelde tanıştığım insanlar, kendiniz makina yapın diyorlar bilmiyorum. bu konuda neler yapmalıyım. kendime ait boş dükkanım falanda var, yer sorunu yok. Ayrıca bazı özel ve nadir taşları 9 eylül üniversitesinde veya uygun olan başka bir yerde kesme imkanımız varmı? varsa ne kadara olur ortalama. Bilgilendirirseniz memnun olurum.

email
zeplinster@gmail.com
web site:
http://site.mynet.com/i_consi
Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!